WHO

 STICHTING TOEKOMSTLAND  maakt theatervoorstellingen  en multidisciplinaire projecten en  installaties op locaties en in het theater, die (be)vragen hoe we ons in onze omgeving bewegen en  hoeverre die omgeving invloed heeft op mensen en andersom, zowel individueel als gezamenlijk. Welke macht kennen we daarin? En welke onmacht kan men ervaren in die (relatie tot de) omgeving?
Toekomstland bestaat Anouke de Groot en Pauline Otten en werkt vast samen met dramaturg Arthur Kneepkens en regelmatig met vormgeefster Calle de Hoog.

Per project wordt er met andere verschillende kunstenaars uit verschillende disciplines samengewerkt.  Toekomstland  werkte o.a. samen met schrijver Roeland Hofman, architect en ontwerper Andres Novo en  theatermaker/toneelspeler/ performer/ danser/ muzikant  Elsa May Averill, Rianne Meboer, Massih Hutak, Jedi Alvarez, Fleur van den Berg, Chiron Holwijn, Thijs Bloothoofd, Pablo Fontdevilla, Amparo Gonzales Sola, Nahuel Cano   en Annemarie  Slotboom.

Anouke de Groot is regisseuse. Ze studeerde filosofie en theaterwetenschappen, volgde een vooropleiding dans en lessen bij  mimeopleiding.  In 2009 studeerde ze af aan de Regieopleiding  in Amsterdam. Ze regisseerde onder meer de voorstellingen ProjectB, Labyrint, Rumoer, Binnen regent het niet (in samenwerking met Cornelia Hanselmann), en  Grijs gedraaid.  Ze maakte voorstellingen bij o.a. Over het IJ Festival,  Theater Tuchlaube, Frascati, Generale Oost en Bonte Hond.  Haar werk was te zien in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg,  Oostenrijk en Zwitserland. Zij ook verbonden aan de Theaterstraat in Amsterdam.
Pauline Otten is zakelijk leider van Stichting Toekomstland.  Ze studeerde Algemene Cultuurwetenschappen en vervolgens volgde ze de Opleiding Productie Podiumkunsten aan de Theaterschool in Amsterdam. Sinds het behalen van haar diploma doet zij producties op projectmatige basis, zoals in 2017 bij Frascati en de AHK.  In februari 2017 heeft zij de zakelijke leiding op zich genomen van Stichting Toekomstland. Ook is zij van sommige producties van Stichting Toekomstland de productieleider.